Branding dk eng

GenomeDenmark > Om GenomeDenmark

Om GenomeDenmark

Formål

GenomeDenmark’s hovedformål er at etablere en platform med forskningsudstyr og udvikling af know-how, der vil øge national koordinering og skabe synergi inden for genomics feltet gennem bredt samarbejde på tværs af faggrænser og sektorer.
    Endvidere ønsker platformen at demonstrere anvendelse af massive mængder sekvensdata inden for biologisk forskning med høj relevans for diagnostik og fremtidens sundhedssystem. Formål

Demonstrationsprojekter

Etablering af platformen sker gennem to demonstrationsprojekter, der fokuserer på potentialet i koblingen mellem genomforskning og diagnostisk samt klinisk forskning.
     Projekterne omhandler hhv. anti-cancer vacciner og etablering af et dansk referencegenom.
Partnere i demonstrationsprojekterne
Cancer & Pathogen projektet
Projektet Det Danske Referencegenom

Finansiering

GenomeDenmark er et offentligt initiativ muliggjort af Højteknologifonden’s (nu InnovationsFonden) største bevilling hidtil. Platformens budget inkl. partnerbidrag er tæt på 180 mDKK. Heraf har fonden bevilget 86 mDKK, mens partnerne bidrager med resten.

GenomeDenmark i kontekst


Stor figur og info

Ledelse

Platformen ledes af en bestyrelse og en platformskoordinator, der støttes af en overordnet videnskabelig komite og et etisk rådgiverpanel. Hvert af de to demonstrationsprojekter har desuden en projektleder og en videnskabelig komite af senior professorer.
Platformens organisation
Platformens ledelse
Det etiske rådgiverpanel
Forskere på demonstrationsprojekterne

Publikationer

Platformens bidrag til forskningslitteraturen kan ses her:
Eksempler på publikationer af platformens deltagere
Publikationer fra platformen